maanantai 2. maaliskuuta 2015

Katrin keittiövuoro

Lifestyle blogeissa usein annetaan ajankohtaisia kokkausvinkkejä kuten: "salaatti kauden kasviksista" tai "kesän ihanin mansikkakakku". Me ei olla paljon reseptejä jaeltu, vaikka kyllä talossamme kokataankin; Emmin lautasella on nähty uiskentelevan itsekypsytetty kalapuikko ja makkaraa on pihassa rillattu. Katrikin kokkailee, mieluiten koreita kakkuja (kuvassa),  mutta hätätilassa ruokaakin.




Ollessaan vastikään Lontoossa, Katri halusi valmistaa perheelleen jotain terveellistä (kaikki makasivat flunssan raatelemina) ja marssi toiveikkaana etniseen lähikauppaan. Kaupan valikoimista löytyi vain karvaisia kurkkuja ja muuta liian eriskummallista, joten Katri päätyi ostamaan vain votkapullon sekä valkosipulia ja kas vain - niistä syntyi kodikas ja lämmittävä iltapala:  "Venäläinen viinasukka".

Influenssan torjumiseksi jaamme kuvitetun ohjeen kanssanne, rakkaat lukijat.


Pilko lautaselle väkevä valkosipuli, kaada laakealle, sukankestävälle lautaselle runsas annos votkaa. Ota huikka myös pullon suusta.



Aseta sukka viinalautaselle pitkittäin ja painele tasaisesti jotta neste imeytyy. Villasukka imee melkein puoli pulloa, joten suosittelemme puuvillasukkia.



Täytä imelletty sukka valkosipulilla, käytä sipulia runsaasti pihtailematta.



Vedä sukat jalkaan ja käy lepäämään.

Osa perheestä joutui poistamaan sukat yöllä jalkojen alettua holtittomiksi.




1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä!!! (Nauran täällä ääneen!!!) t: Hyljeystävä Nahkatehtaankadulta

    VastaaPoista